Da premijer i Vlada ne rade u interesu svih građana naše države, pokazuje primjer Andrijevice, koja je u pogledu epidemiološke situacije u Crnoj Gori, postala zaboravljeni grad, saopštili su iz lokalnog Odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Naime, kako su kazali, mjere koje su donešene 31. marta i odnose se na otvaranje bašti za ugostiteljske objekte u Crnoj Gori obuhvatile su i Andrijevicu.

„Međutim, ključno pitanje je zašto su mjerama otvorene bašte koje nijesu bile ni zatvorene? Epidemiološke mjere koje su u tom trenutku bile na snazi u Andrijevici nijesu obuhvatale zatvaranje ugostiteljskih objekata, već je grad bio jedan od rijetkih u Crnoj Gori koji je bio bez posebnih mjera.

Da je Andrijevica za aktuelnu vlast zaboravljeni grad, pokazali su i zatvaranjem vaspitno-obrazovnih ustanova u tom gradu donoseći tu odluku tek 2. aprila. U gradu u kojem broj zaraženih raste više nego u bilo kom drugom periodu epidemiološke situacije, škole se zatvaraju, a grad i ugostiteljski objekti ostaju otvoreni”, navedeno je u saopštenju.

Iz andrijevačkog DPS-a porućuju da je veoma zabrinjavajuće što je realna situacija mnogo lošija od one koja se prikazuje svakodnevnim brojkama kada se radi o broju zaraženih u Andrijevici.

„Možda bi stvarnost bila drugačija da nova vlast u Andrijevici ima barem Opštinski krizni štab kao što ga imaju ostale opštine u Crnoj Gori koji bi mogao da uputi Vladu i premijera na alarmantnu situaciju u našem gradu. Ali izgleda da će zdravlje građana naše opštine ostati sporedna stvar u ovako teškoj situaciji koja je pogodila ne samo nas, već i cijelu državu pa i svijet”, navedeno je u saopštenju.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta