Demokratska partija socijalista danas je saopštila da će podnijeti inicijativu da se utvrdi koji članovi Vlade nemaju državljanstvo Crne Gore u skladu sa pozitivnim propisom države.

“Povodom informacija da najmanje dva ministra u Vladi Zdravka KrivokapićaMilojko Spajić i Vladimir Leposavić, imaju dva prebivališta, u Srbiji i u Crnoj Gori, a imajući u vidu ranija saznanja da su pojedini visoko stranački funkcioneri iz bivše opozicije, a sadašnje vlasti, nakon 2006. godine stekli državljanstvo druge države, i suprotno zakonu zadržali i crnogorsko, kao i informacije koje su se pojavile u javnosti da neki ministri imaju glasačko pravo i u Srbiji, podnijećemo inicijativu da se utvrdi koji članovi Vlade nemaju državljanstvo Crne Gore u skladu sa pozitivnim propisom države”, navode u DPS-u.

U toj partiji smatraju da je licemjerno da Vlada u čijem su sastavu osobe koje imaju pravo glasa u dvije države, suprotno zakonu, donosi odluke kojima se uskraćuju glasačka prava pojedinim državljanima Crne Gore.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta