Demokratska partija socijalista pozvala je, da se povodom izjave ministra Milojka Spajića da je Vlada uoči izbora u Nikšiću dijelila biračima novac iz budžetske rezerve, i nevjerovatnog tumačenja da je to sasvim normalna pojava, jer je to radila tzv. ekspertska vlada koja navodno nije učestvovala u kampanji, o ovom slučaju kršenja zakona izjasne nadležni organi ali i premijer Zdravko Krivokapić.

„Upravo je premijer na Tviteru poručivao građanima za koga u Nikšiću treba da glasaju i pojavljivao se na pres konferenciji liste na kojoj se nalazila i njegova savjetnica, predvodivši pokret koji je u Nikšiću nastupio u koaliciji sa Demokratskom Crnom Gorom. Podsjećamo da je ministar Spajić učestvovao u izbornoj kampanji i davao otvorenu podršku Momčilu Koprivici, koji je predvodio pomenutu listu”, navedeno je u saopštenju ove partije.

Oni ističu da neznanje i neiskustvo ne opravdavaju Vladu.

„Sve ukazuje da je riječ o flagrantnom primjeru kršenja zakonskih normi i narušavanja izbornog procesa nedemokratskim metodama, uz ozbiljnu zloupotrebu vlasti i novca poreskih obveznika”, napominju iz DPS-a.

Nakon ovog saznanja, jasno je da je pun smisao dobila i poruka premijera Krivokapića upućena glasačima u Nikšiću – da uzimaju novac koji im se nudi, ističu iz ove partije.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta