DPS: Krivokapić i Sekulović da se izjasne o boravku specijalaca iz Srbije, obavijestićemo NATO

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Demokratska partija socijalista poziva predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića i ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića da se izjasne o navodima koji se odnose na angažovanje pripadnika stranih službi povodom unutrašnjih bezbjednosnih pitanja u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju Komisije za bezbjednost DPS-a.

“Zabrinjavajuća je informacija da su specijalne vojne ekipe i obavještajci iz Srbije stigli u Crnu Goru uoči najavljenog ustoličenja, tim prije jer je riječ o subjektima koji nemaju, niti smiju imati bilo kakve formalne ili neformalne ingerencije na teritoriji naše države”,saopštili su.

Ti navodi, tvrde u saopštenju, dodatno čude s obzirom na jučerašnje izjave predstavnika vlasti da je situacija u državi stabilna, i da je Vlada drži pod kontrolom. Ukoliko su se za pomoć obratili srbijanskim službama bezbjednosti, to znači da su juče državni zvaničnici izrekli laž i da bezbjednosni sektor nije u stanju da sam odgovori izazovima konkretne situacije

“Ovo je još jedan primjer potpune netransparentnosti rada Vlade i zakulisnih radnji iza leđa javnosti. Demokratska partija socijalista, će svakako, obavijestiti naše partnere iz NATO o aktuelnoj situaciji, i činjenici da se u bezbjednosna pitanja u Crnoj Gori, kao ispomoć Vladi, miješaju službe iz susjedne države, koja pritom nije članica tog saveza”, zaključuje se u saopštenju Komisije za bezbjednost DPS-a.

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta