Evropska komisija danas je jasno poručila šta misli o osujećenoj namjeri Vlade da, gotovo krijući, na dnevni red jučerašnje sjednice, bez bilo kakvog upoznavanja zainteresovane javnosti, a kamoli učešća parlamenta uvrsti odluku koja bi u bitnoj mjeri trasirala dalji put ka izmjenama legislative o državljanstvu, saopštili su iz DPS-a.

“Sve ono, na šta je proteklih dana upozoravala Demokratska partija socijalista, danas je potvrdila i Evropska komisija kritikujući evidentnu praksu netransparentnosti aktuelne Vlade u pogledu promjene akata koji se tiču crnogorskog državljanstva”, navode u saopštenju.

Prema njihovim riječima, očigledno ni prijetnje premijera Krvokapića upućene građanima koji su juče protestovali nijesu ostale nezapažene, tako da je danas stiglo upozorenje iz EU da sloboda okupljanja spada u osnovna prava, ukoliko se poštuju zdravstvene mjere, javni red i mir.

“Današnja opomena iz Brisela, samo je još jedna u nizu koje su vladajuće strukture u kratkom periodu dobile, što potvrđuje, ono na šta upozoravamo sve vrijeme, da ova vlast svojim revanšističkim, ishitrenim i nedemokratskim potezima ozbiljno ugrožava napredak Crne Gore na evropskom putu”, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta