Foto: DPS

Današnji dan, treba da nas podsjeti kakvu je štetu ovom regionu nanijela politika koja je etnički čisteći druge narode pokušavala da osvoji što veću teritoriju i ostvari nacionalistički san o Velikoj Srbiji, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

“Tačno prije 25 godina, dok je Miloševićev režim sprovodio vojne i paravojne akcije etničkog čišćenja Kosova od Albanaca, NATO je započeo bombardovanje koje je trajalo 78 dana. Srbija je doživjela ogromnu materijalnu štetu, a nažalost veliki broj nevinih građana je poginuo. Zato je današnji dan ujedno i podsjećanje na žrtve koje su uzaludno izgubile živote u ratu Miloševićevog režima protiv gotovo cijelog svijeta i opomena novim generacijama političara”, poručuju iz DPS-a. 

Crna Gora je, ističu iz DPS-a, zahvaljujući mudroj državnoj politici koju je predvodio Milo Đukanović uspjela da zaštiti svoje građane, da sačuva brojne ljudske živote i infrastrukturu.

“Tadašnje državno rukovodstvo koje je predvodila naša partija, znalo je da je najveći nacionalni interes Crne Gore da se sačuva mir i da se izbjegnu ogromna materijalna razaranja. Zato i pored najstrašnijih pritisaka tadašnje rukovodstvo Crne Gore nije podleglo namjeri Miloševića da našu zemlju uvede u rat za tuđi račun. U isto vrijeme, Crna Gora je bila utočište mnogima koji su izbjegli iz tog rata spašavajući živu glavu: preko 100.000 Albanaca sa Kosova, ali i veliki broj građana Srbije koje je Miloševićev režim proganjao, uključujući i neke od lidera tadašnje srpske opozicije našlo je sklonište u našoj državi”, navodi DPS. 

Nažalost, kako kažu, tada su nacionalisti usijanih glava, gledajući inferiorno i fascinirano ka Miloševićevom režimu, prizivali bombardovanje na tlu Crne Gore, čuvenom rečenicom: „Bombardujte i nas, nijesmo gubavi“.

“Apsurdno, ta politika koja je prije dvije i po decenije poražena na svim poljima, nije se smirila, već danas ima svoje zastupnike u vladajućoj većini Crne Gore. Čovjek koga je ova vladajuća većina postavila na čelo parlamenta, i stranke koje su i dalje aktivne na političkoj sceni Crne Gore, a bile su puke ekspoziture Miloševića, umjesto da se pokaju što su oni ili njihovi ideološki prethodnici, gurali Crnu Goru u rat i provocirali gubitke života i materijalno razaranje, danas nam pokazuju da ništa nijesu naučili za 25 godina”, navodi DPS. 

Samo ih, poručuju, želja za vlašću i foteljama zaustavlja da ne kažu ono što zaista misle, već glume pomiritelje i mirotvorce. 

“Dok čine sve da Crnu Goru izguraju sa evropskog puta, tragajući za političkom formulom kako u novim vremenima postići isto ono što nije uspjelo u ratovima devedesetih u BiH i na Kosovu, kada je preko stotinu hiljada ljudi izgubilo svoje živote. Sa takvim ljudima u aktuelnoj vlasti, nikoga ne treba da iznenadi kada NATO izađe sa podacima iz sopstvenih istraživanja, da je tokom posljednje godine u Crnoj Gori evidentiran pad podrške Alijansi za 12 procenata”, zaključuju u saopštenju. 

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta