NAJNOVIJE

Dolar je ove sedmice, treće uzastopno, ojačao prema korpi valuta, jer ulagači procjenjuju da će se američka ekonomija od koronakrize oporaviti brže nego ostale najveće svjetske privrede.

Dolarov indeks, koji pokazuje kretanje američke prema ostalih šest najvažnijih svjetskih valuta, ojačao je 0,35 odsto na 93,02 boda, blizu najviše vrijednosti u pet mjeseci.

Pritom je kurs dolara prema japanskoj valuti porastao 0,9 odsto na 110,7 jena (JPY), blizu najviše vrijednosti u godinu, prenosi SEEbiz.

Američka valuta je ojačala i u odnosu na evropsku, 0,3 odsto, pa je cijena eura skliznula na 1,1760 USD, blizu najniže vrijednosti od novembra prošle godine.

Zahvaljujući rastu u pet od posljednjih šest sedmica, dolar je prvo tromjesečje ove godine završio na dobitku od oko 3,6 odsto u odnosu na korpu valuta, što je njegov najveći kvartalni dobitak od 2018. godine.

To se zahvaljuje očekivanjima da će ogromni fiskalni i monetarni podsticaji ubrzati oporavak najveće svjetske privrede od koronakrize.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta