Search
Close this search box.

Ministar saobraćaja i pomorstva najavio

Do kraja jula biće raspisan tender za izgradnju mosta na Šćepan Polju

Do kraja jula biće raspisan tender za izbor izvođača radova za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke Tare, na spoju magistralnog puta na lokaciji Šćepan Polje/Hum, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović nakon sastanka sa ministrom komunikacija i prometa BiH Edinom Fortom.
Foto: MSP

“Ovo je velika stvar za sve jer će izgradnjom ovog mosta biti riješen dugogodišnji problem neuslovnog postojećeg mosta koji povezuje dvije države. Njegovom izgradnjom dobićemo bolju saobraćajnu vezu između dvije zemlje”, rekao je Radulović.

Radulović je najavio da će do kraja godine biti završena projektna dokumentacija za 2,5 kilometra puta od mosta prema Plužinama.

“Vjerujem da ćemo tokom naredne godine raspisati javni poziv za izvođača radova za ovu dionicu. Namjera nam je da sa radovima krenemo tokom naredne godine kako bi tu dionicu ali i izgradnju međudržavnog mosta završili u istom trenutku”, rekao je Radulović.

Forto je, kako je saopšteno, ukazao na značaj izgradnje mosta.

“Ovo će biti zajednički projekat Bosne i Hercegovine i Crne Gore čijom će realizacijom legenda o novoj cesti i mostu na ovoj lokaciji napokon postati stvarnost. Bosanskohercegovačka strana se obavezala izgraditi dio pristupne ceste u dužini od 1 km, dok će crnogorska strana izgraditi dionicu od 2,5 km”, rekao je Forto.

Izgradnja mosta biće finansirana zajedničkim sredstvima Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Radulović boravi u Sarajevu gdje će sjutra učestvovati na “Green Mobility Summitu” koji organizuje Transportna zajednica.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments