Foto: DNP

DNP: Ne dozvolimo da nas oni koji su odgovorni za Aušvic, Jasenovac, Veliku, Pivska dola označavaju kao genocidne

Delegacija Demokratske narodne partije na čelu sa presjednikom Milanom Kneževićem, predsjednikom Opštine Zeta Mihailom Asanovićem i predsjednikom Skupštine opštine Zeta Nebojšom Domazetovićem položila je vijenac na spomenik poginulim borcima NOB- a u Anovima, u znak sjećanja na njihovu žrtvu i Dan pobjede nad fašističkom Njemačkom i njenim saveznicima.

“I danas, gotovo osam decenija kasnije, suočavamo se s opasnim pokušajima revizionizma istorije, oživljavanjem nacističkih ideologija i relativizacijom podnesenih žrtava. Zato i u svijetlu najnovijih dešavanja kojima se pokušava genocizirati srpski narod dužni smo da podsjetimo da su Srbi najstradalniji narod na Zapadnom Balkanu u Drugom svjetskom ratu. Takođe, s pravom postavljamo pitanje ko je pobijedio 9. maja? Sudeći po grlatim revizionistima ispada da je pobijedila Hitlerova Njemačka, a da su dvadeset sedam miliona žrtava ruskog i sovjetskih naroda kako bi se oslobodila pregažena Evropa, u stvari bile izmanipulisane nekom drugom ideologijom. Rušenje sovjetskih spomenika po Istočnoj Evropi, istovremeno veličanje i podizanje spomenika njemačkim kolaboracionistima i ratnim zločincima postalo je opšte prihvaćeni trend koji Evropu i svijet vraća u 1938. i 1939. Naša je dužnost, da se poput naših predaka, ako smo ih dostojni, odupremo ovim monstruoznim naumima i ne dozvolimo da nas oni koji su odgovorni za Aušvic, Jasenovac, Mathauzen, Jadovno, Korićke jamu, Veliku, Pivska dola, označavaju kao genocidne. Zato kao nikad prije moramo uzviknuti:” Smrt fašizmu”, poručuju iz ove partije.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta