NAJNOVIJE

Foto: Gradski.me

Rekonstrukcija Balšićeve ulice ide planiranom dinamikom, dok su uklonjena dotrajala stabla, saopšteno je Gradskoj RTV iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice. Umjesto uklonjenih stabala biće zasađeno 55 novih, u tri faze.

Rekonstrukcija Balšićeve ulice, na potezu od Ulice Vuka Karadžića do Bulevara Ivana Crnojevića, dužine oko 280 metara, izvodi se fazno i po planu.

“U prvoj fazi su radovi pri kraju. Znači završena je kolovozna traka, postavljeni su ivičnjaci i završeno popločavanje trotoara. Znači, tamo je još ostalo da se usade nova stabla. U ovoj fazi je trenutno izgradnja ove konstrukcije od trotoara i postavljeni su ivičnjaci, a u trećoj fazi slična situacija kao i ovdje”, kazala je Milica Đurišić, iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice.

U Balšićevoj ulici, zbog starosti, od postojećih 19 uklonjeno je 8 stabala

“Znači, radi se o stablima koja su bila slabog rasta i slabe reprodukcije, tako da smo imali možda priliku ranije da snimimo. Situacija je bila takva da se radi samo o jednom stablu, koje je bez krošnje sa izdignutim korijenjem, koje je narušilo trotoar i ometalo je pješački saobraćaj”, objašnjava Đurišić.

Rekonstrukcija ulica biće završena do kraja aprila, poručila je Đurišić.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta