Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Foto: Kabinet Predjednika Crne Gore

Predsjednik Milo Đukanović uručio je Orden Crnogorske zastave I stepena ženskoj rukometnoj reprezentaciji, na prijemu u vili “Gorica”.

Naša reprezentacija osvojila je bronzanu medalju na nedavno održanom Evropskom prvenstvu.

Đukanović je kazao da mu je privilegija ugostiti rukometašice, kojima je uputio zahvalnost na još jednom velikom sportskom podvigu kojim su, kako je kazao, kao mnogo puta do sada obradovale naciju i slavile ime Crne Gore.

Foto: Kabinet Predsjednika Crne Gore

Poručio je da prestižni rezultati reprezentacije ostaju trajna baština kojom se Crna Gora s razlogom ponosi.

“Hvala vam što ste opet visoko uzdigli crnogorsku državnu zastavu na jednom od najprestižnijih sportskih takmičenja u svijetu, u konkurenciji s najvećim evropskim sportskim nacijama. Fanatičnom odanošću i reprezentativnom dresu, vrhunskim sportskim umijećem, nepokolebljivom voljom i upornošću i jedinstvenim pobjedničkim duhom ostavili ste sve manje upućenu inostranu javnost u nedoumici: od čega su, zapravo sazdane ove djevojke. Ne i nas u Crnoj Gori koji smo već decenijama navikli na kontinuitet najviših sportskih rezultata našeg reprezentativnog i klupskog ženskog rukometa i besprekornu posvećenost poštovanju i afirmaciji svoje države. Zato, još jednom duboki naklon vašem patriotizmu i sportskom viteštvu”.

Kapitenka Jovanka Radičević koja se oprostila od državnog tima, kazala je da je reprezentacija još jednom pokazala na koji način treba voljeti svoju zemlju i pjevati himnu.

“Ponosna sam na sve svoje ‘lavice’ i cijelu ekipu. Svih ovih godina smo pokazali patriotsku ljubav i bila mi je izuzetna čast i privilegija biti dio ovog tima. Za nas sve ovdje je crnogorski dres sve na svijetu”, kazala je ona.

Istakla je da je odlikovanje velika čast i privilegija. “Sigurna sam da će i u budućnosti mlade ‘lavice’ dostojanstveno braniti boje svoje zemlje”, zaključila je.

Opširnije, pročitajte ovdje.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta