NAJNOVIJE

Na 75. godišnjicu formiranja NATO uvjereniji smo nego ikada u ispravnost ideje, vrijednosti i principa na kojima počiva Alijansa, najuspješniji savez u istoriji čovječanstva, kazao je bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

“Mir, sloboda, demokratija i vladavina prava nasušna su potreba današnjeg nepredvidljivog svijeta, a kolektivna bezbjednost važnija nego ikada. Naša je obaveza da pravilno prepoznamo izazove, i ne dozvolimo dalje ugrožavanje slobode i međunarodnog prava”, naveo je Đukanović na društvenoj mreži X.

Kako je istakao, Crna Gora je od prijema u NATO bila pouzdan saveznik i partner jedinstvu Alijanse, jačanju otpornosti i odbrane, očuvanju međunarodnog poretka zasnovanog na pravilima.

“Jednako tako, od ulaska u NATO Crna Gora je ostvarila najdinamičniji prosperitet kako u pogledu ekonomskog razvoja zasnovanog na povjerenju i prilivu direktnih stranih investicija, tako i na planu bezrezervnog poštovanja tekovina evroatlantskog partnerstva, snaženja institucija i razvoja demokratskog društva. Neophodno je da uprkos snažnim pritiscima ostanemo nepokolebljivo i stabilno na putu pripadnosti evropskoj  i evroatlantskoj porodici”, navodi Đukanović.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta