Đukanović: Jevrejski život je dio crnogorske svakodnevice

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Foto: Predsjednik.me

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku predsjednici Jevrejske zajednice u Crnoj Gori Nini Ofner Bokan i svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Crnoj Gori povodom svetog jevrejskog praznika Jom Kipura.

„Jom Kipur praznik pomirenja, pokajanja i praštanja prilika je da budemo iskreni prema sebi i jedni prema drugima, da sagledamo svoje nedostatke, ali i da potvrdimo našu riješenost i sposobnost da se mijenjamo i izgrađujemo doprinoseći napretku u životima drugih i naše zajednice“, navodi se u čestitki predsjednika Đukanovića.

Dan pomirenja je, ističe, i dan ohrabrenja našoj posvećenosti da kao pojedinci i kao zajednica, premostimo aktuelne izazove našeg vremena, vjerni idealima i vrijednostima slobodarstva i humanosti koje u Crnoj Gori vjekovima baštinimo. 

„Ne smijemo stoga ni na trenutak gubiti iz vida suštinsku ulogu naše države, koja ujedinjuje sve njene građane i obezbjeđuje svakom njegovo mjesto, njegovo dostojanstvo i pravo na negovu posebnost”, kazao je Đukanović.

“Zato nas i danas čini ponosnim ono što je Jevrejska zajednica u Grnoj Gori izgradila i postigla, zahvaljujući povjerenju u sebe i povjerenju u našu državu. Jevrejski život je dio crnogorske svakodnevice. Jevreji i Jevrejke i danas žive tu, gdje su vjekovima živjeli i nalazili sigurno utočište od brojnih progona njihovi preci. Živimo zajedno u našoj Crnoj Gori“, poručio je Đukanović.

Neka nas, dodaje, i na ovaj poseban dan ujedini zajednička vjera u bolju budućnost i inspiriše da nastavimo činiti svoj svijet boljim.

„U svijetlu ovih misli želim vam da praznične dane provedete u dobrom zdravlju, blagostanju, duhovnom i sveopštem miru, razumijevanju i toleranciji među prijateljima i komšijama, okruženi najbližima“, zaključio je Đukanović.

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta