Bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća povodom smrti Rajka Cerovića njegovoj porodici.

“Poštovana porodice Cerović, sa žaljenjem sam primio vijest o smrti vašeg supruga, oca i đeda Rajka Cerovića, poznatog crnogorskog književnika, publiciste i televizijskog autora”, naveo je Đukanović.

Prema njegovim riječima, Rajko Cerović za sobom ostavlja dubok trag u novinarskoj i književnoj zajednici Crne Gore i regiona, kao jedan od uzornih intelektualaca ovog vremena.

“On je svojim jedinstvenim reportažama i dokumentarnim emisijama imao pionirsku ulogu u utemeljenju modernog televizijskog izraza u Crnoj Gori, ostavljajući vrijedno arhivsko svjedočanstvo o izgradnji i razvoju crnogorskog društva”, kazao je Đukanović.

Takođe ističe da će, kao pisac i istraživač crnogorske književnosti i nasljeđa, između ostalih autor i djela “Crnogorsko književno iskustvo”, bti upamćen kao učitelj i uzor generacijama baštinika pisane riječi u Crnoj Gori.

“Višestruko nagrađivan i jedan od osnivača temeljnih crnogorskih institucija i glasila, do kraja života ostao je posvećen svojoj profesiji, kritički promišljajući društveno-političku zbilju Crne Gore čijem je dobru i napretku bio iskreno odan. Molim vas da primite izraze mog najdubljeg saučešća”, naveo je Đukanović u telegramu.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta