Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Foto: ATP Tour/Twitter

Novak Đoković održao je prvu konferenciju za medije pred početak Vimbldona te najavio da mu je motiv više na Vimbldonu to što neće moći na US Open.

Trenutno stvari stoje tako da Đoković bez dokaza o vakcinaciji ne može da uđe u Sjedinjene Američke Države što znači da ne bi mogao ni da učestvuje na poslhednjem grend slemu sezone.

“Za sada mi nije dozvoljeno da uđem u SAD i ovde mi je to dodatna motivacija. Ne mogu mnogo toga da uradim, na američkoj vladi je da li će dozvoliti ulazak u zemlju nevakcinisanim ljudima“, rekao je Đoković.

Odlukom ATP, za učešće na Vimbldonu neće biti dodjeljeni bodovi, a Đoković kaže da o tome i gubitku bodova ne razmišlja.

“To će više uticati na druge tenisere nego na mene. Ne želim da kažem da bodovi nisu bitni, ali za mene nisu važni kao ranije. Sada više ne jurim za plasmanom kao nekada kada sam želio da oborim Federerov rekord. To mi više nije prioritet. Od Australije do sada nisam uspio da odbranim 4.000 bodova i to me pogađa. Ali, to mi nije primarni cilj“, rekao je treći reket svijeta.

Đoković je ponovio svoj stav o tome da ruski i bjeloruski igrači ne zaslužuju tretman kakav imaju:

“Ne slažem se sa zabranom Rusima i Bjelorusima da igraju. Ne vidim zašto su oni krivi za ono što se desilo. Smatram da to nije pošteno prema njima. Podsjećam da od 1992. do 1996. Srbi nisu mogli da učestvuju na međunarodnim takmičenjima tako da ih razumijem”.

Đoković je govorio i o sezoni koju ima Rafael Nadal koji je ove sezone osvojio dva grend slema:

“Imao je operaciju, propustio je pola godine i posle se vratio i osvojio grend slem. Skidam kapu za ono što je uradio. On je veliki šampion, uvijek beskrajno borben i divim mu se zbog toga. On je jedan od mojih najvećih rivala, ali ga zaista poštujem“, zaključio je Novak.

Đoković u ponedjeljak počinje takmičenje na Vimbldonu, a rival u prvom kolu biće mu Sunvu Kvon.

Sport klub

PRATITE NAS

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta