Đilas pozvao Vučića da podnese ostavku

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je danas predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da podnese ostavku, sa obrazloženjem da posle njegovog novog poraza, ovoga puta u UN, ne može da ostane na toj funkciji.
Gov.me

Đilas je u pisanoj izjavi istakao da 12 godina Vučić i njegovi mediji govore kako se on bori za Srbiju, kako ga cio svijet poštuje, kako je Srbija jaka, a porazi se nižu dan za danom.

„Kosovo je sve odvojenije od Srbije, svake godine nas je manje za više od 100.000, evropski smo šampioni u inflaciji, korupciji i kriminalu, a Vučić se bori. Na stranu to što se on realno bori samo na svoj džep, suština je u sledećem: Srbiji nije potreban predsjednik koji se bori, nego onaj koji pobjeđuje. A Vučić stalno gubi“, konstatovao je on.

Đilas je ukazao da su Vučiću i njegovim medijima uvijek krivi svi drugi, a nikada ni on, ni njegovi saradnici.

„Sam je od rezolucije napravio najvažnije pitanje za našu budućnost, lagao je da ćemo biti proglašeni genocidnim narodom i da ćemo plaćati ratnu odštetu. Od rezolucije, koja je zaista loša i izazvaće nove tenzije u regionu, napravio je pitanje svih pitanja, borbu svih borbi i u toj borbi je po ko zna koji put izgubio i obezbijedio sebi mesto u istorijskim čitankama, što je toliko želieo“, naglasio je Đilas.

Đilas je ocijenio da će generacije učiti šta je svojoj zemlji uradio čovek koji je krenuo od poziva da se ubije 100 Muslimana za jednog Srbina i koji nikada nije prestao da bude „Šešeljev mali“.

„Srbija je umorna od stalnih poraza. Zato je vreme da ‘veliki vojskovođa’ koji je izgubio sve bitke napokon ode u istoriju“, poručio je Đilas.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments