Search
Close this search box.

Đeljošaj: Za oko 100 domaćih artikala ograničene cijene, u trgovinama moraju biti dobro pozicionirane

Potpredsjednik Vlade i ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj kazao je da će akcija “Limitirane cijene” u trgovinama biti produžena za domaće proizvode: bijeli sir, jogurt, mlijeko, krompir, kupus, jabuke, piletinu, džem, svježa jaja, čajnu kobasicu, stiješnjenu šunku, pileća prsa, sudžuk, goveđu čajnu, pileće viršle, suvu slaninu.
Foto: Gradski.me

“Oko 100 artikala očekujem da bude u trgovinama”, rekao je Đeljošaj u “Bojama jutra” na TV Vijesti.

“Imam jasnu poruku za trgovine – ove mjere za ove domaće proizvode moraju biti dobro pozicionirane. Drugo, ne može da bude da ne budu u ovom popustu i da ih nema u trgovinama”, istakao je.

Kazao je i da će, “ako se ne sprovede 100 odsto i nemamo domaće proizvode”, do polovine juna promijeniti odluku “na drugačiji način”.

“Naša ideja je da tokom sezone ostavimo prostora da, pošto dolazi veći broj građana, ne pokušamo previše uticati na to tržište, nije ekonomski pametno. Ako ne budemo podržali domaću proizvodnju, onda ćemo morati da donesemo striktnije mjere prema njima, u ograničavanju puno većeg broja artikala tokom sezone”, rekao je Đeljošaj.

Ministar je ocijenio da je štetno za ekonomiju da se ne radi nedjeljom.

“Nažalost, nisam uspio da ubijedim većinu u Skupštini koja bi podržala taj projekat (o radnoj nedjelji)”, rekao je Đeljošaj.

“Nećemo ispunjavati zahtjeve mimo ugovora”

Kazao je da će predložiti Vladi da se raskine ugovor sa kompanijom “Adriatic Properties”, zakupcem hotela Sveti Stefan, ukoliko taj hotel ove sezone ne počne sa radom.

“Po ugovoru o zakupu, nešto najljepše što ima ova država je dato ‘Adriatiku’. Taj ugovor je na snazi, po njemu hoteli moraju biti otvoreni, ne postoji opcija da ne budu otvoreni, i mora da se plaća ta veoma simbolična renta”, rekao je on.

Poručio je da se nikome neće dozvoliti da dobije povlašćeni status i da “našu državu vidi kao mjesto gdje će moći da radi šta misli, odnosno što je možda nekad radio, a drugačije se postupalo po tome”.

“Nikakve dodatne zahtjeve mimo ugovora o zakupu nećemo ispunjavati, jer nemamo pravo na to, a mislim i da zahtjevi nisu realni, ono što smo mogli čuti od zakupca. I sve informacije da predlažemo nešto – ništa nismo predlagali kao država, samo smo saslušali drugu stranu”, rekao je Đeljošaj.

Kazao je da je zakupcu ova sezona šansa da otvore hotel i ispoštuju ugovor.

“Zakupac nema više pokušaja igranja sa državom, sa nečim što je naše najvrednije što imamo i tome ćemo stati na kraj”, poručio je.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments