Foto: Gradski.me

Ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj povukao je s dnevnog reda sjednice Socijalnog savjeta tačku koja se odnosi na uvođenje radne nedjelje. Kako je kazao za TVCG, do kraja mjeseca će biti održana sjednica sa samo tom tačkom dnevnog reda.

Ministarstvo ekonomskog razvoja spremilo je izmjene i dopune Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojima je planirano da se ponovo uvede radna nedjelja u trgovinama tokom pet mjeseci sezone.

Nakon više od četiri godine građani bi od 1. juna do 31. avgusta, i od 1. decembra do 31. januara opet mogli u kupovinu i nedjeljom.

Prema prijedlogu Ministarstva, nedjeljom bi u svakom gradu radila po jedna prodavnica trgovinskog lanaca u jednoj smjeni, dok bi radno vrijeme tržnih centara bilo od 10 do 18 sati.

Radnici koji budu radili nedjeljom imaće uvećanu dnevnicu 80 odsto i pravo na dodatni slobodan dan.

Takva rješenja prihvatljiva su poslodavcima, a iz Unije slobodnih sindikata su kazali da je inicijativa predstavljena javnosti bez njihovog znanja, te da će ovog puta biti pametniji da traže od Vlade da se izjasni, a onda na Socijalnom savjetu da daju svoje mišljenje.

Izvor: RTCG

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta