Search
Close this search box.

Đeljošaj: Crna Gora primjer multinacionalnog sklada na Zapadnom Balkanu

Foto: Vlada Crne Gore

Foto: Vlada Crne Gore

U nastavku radne posjete Prištini potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku, Nik Gjeloshaj, susreo se i sa potpredsjednicom Vlade Republike Kosovo, Emilijom Redžepi koja mu je poželjela dobrodošlicu i istakla važnu ulogu manjina u dobrosusjedskim odnosima između dvije države. 

U saopštenju Vlade Crne Gore se navodi da se tokom sastanka razgovaralo se o vitalnom pitanju položaja i prava nevećinskih zajednica na Kosovu, kao i o potrebi da se crnogorska zajednica uvrsti kao ustavna kategorija u Republici Kosovo.

„Potpredsjednik Gjeloshaj je istakao značaj manjinskih naroda i kazao da je Crna Gora  primjer multinacionalnog sklada na Zapadnom Balkanu i zemlja koja ima dobre odnose sa svim svojim susjedima. “Želimo dobre odnose sa svima. Želimo da se očuva mir na Zapadnom Balkanu, a sa mirom dolaze stabilnost i prosperitet za sve naše države i narode” kazao je Gjeloshaj“, istakli su iz Vlade..

Na kraju kako navode, tokom sastanka dogovoren je nastavak bliske komunikacije na planu intenziviranja zajedničkih aktivnosti i projekata koji vode snažnijem povezivanju i zajedničkoj evropskoj perspektivi.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije

Povezani članci