Đeka – Miko: Dobijene preporuke biće motivacija za dalji rad u oblasti rodne ravnopravnosti

Foto: gov.me

Ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka sastao se sa Marianom Miko izvjestiteljkom CEDAW Komiteta koja će pripremiti izveštaj za Crnu Goru nakon prezentacije III periodičnog izvještaja o sprovođenju Konvencije o eliminaciji svih oblika diskriminacije žena (CEDAW).

Miko je pozdravila učešće delegacije na visokom nivou ističući da je samim tim što je Crna Gora odredila za šefa delegacije ministra ukazala na važnost kojom pristupa sprovođenju Konvencije i pitanju rodne ravnopravnosti.

Ona je naglasila važnost sprovođenja ove Konvencije u cilju postizanja rodne ravnopravnosti i izjavila da je to pitabnje jako složeno i zahtjevno za sve zemlje. Radni tim od dvanaest članova/inica Komiteta osmislio je pitanja koja se odnose na 16 članova Konvencije i pokrivaju brojne oblasti djelovanja.

Đeka je zahvalio izvjestiteljki Miko na konstruktivnoj saradnji i dijalogu i iznio očekivanja da će Crna Gora dobiti značajan broj preporuka nakon završenih sesija u cilju bolje implentacije Konvencije i doprinosa radu na postizanju pune rodne ravnopravnosti u Crnoj Gori.

Ministar je izjavio da će dobijene preporuke biti motivacija za dalji rad u oblasti rodne ravnopravnosti i osnaživanja žena u Crnoj Gori, te da je Crna Gora spremna da posvećeno radi na ostvarivanju stvarnih promjena u našem društvu.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments