NAJNOVIJE

Foto: Pixabay

Policija je identifikovala i pronašla dječaka za kojeg se sumnja da je slao dojave o bombama na adrese više osnovnih i srednjih škola u Srbiji, kao i na Aerodromu “Nikola Tesla”, nezvanično saznaje N1.

Uprava za tehniku MUP-a i Policijska uprava Beograd je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom identifikovala i pronašla 12-godišnjeg dječaka koji je mejlom slao prijetnje o bombama, objavili su mediji.

Policija je u Beogradu izvršila pretres stana i drugih prostorija dvanaestogodišnjeg dječaka, za kojeg se sumnja da je uputio veći broj prijetnji o navodno postavljenim bombama, upućenih 29. februara i 1. marta ove godine, Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu, OŠ „14. oktobar“ u Loznici, Srednjoj školi u Kladovu, Ministarstvu prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja, OŠ „Vladimir Rolović“, Gimnaziji „Patrijarh Pavle“ i OŠ „14. oktobar“, sve u Beogradu.

MUP navodi da je utvrđeno da je ovaj dječak putem elektronske pošte slao poruke prijeteće sadržine, čime je ugrozio bezbjednost većeg broja djece i građana u Republici Srbiji, kao i funkcionisanje beogradskog aerodroma.

Prilikom pretresa su pronađeni i dokazi o slanju većeg broja prijetnji, dodaju iz policije.

Aerodrom u Beogradu je u četvrtak 29. februara bio privremeno zatvoren pošto su bile prijavljene bombe na dva leta. Dojava o bombama stigla je i danas na Aerodrom.

U oba slučaja je utvrđeno da su dojave bile lažne.

Izvor: N1

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta