Od prvog decembra djeca sa smetnjama u razvoju neće imati asistente u nastavi, jer će sedam asistenata i dva vaspitača u OŠ “Savo Pejanović” dobiti otkaz, kazala je majka blizanaca sa autizmom Ivana Ramović, gostujući u emisiji “Lice Podgorice”.

“Mislim da su sistem i država jako zakazali te da je ovoj djeci koja su hipersenzitivna potrebna najveća podrška, a ne da im se ukidaju asistenti na koje su navikli i sa kojima mogu da napreduju”, istakla je Ramović.

Po njenim saznanjima, u školi “Savo Pejanović” ima 16 djece sa autizmom, te da škola ostaje sa tri asistenta.

“Kako će to da funkcioniše, ne znam. Mislim da je to sramno za Crnu Goru, kao i za Ministarstvo prosvjete da donese ovakvu odluku, jer našoj djeci, kao i nama je potreba velika podrška”, naglasila je Ramović.

Apelovala je na ministra prosvjete da razmisli o svojoj odluci i da je povuče do prvog decembra.

“Pozivam ovim putem i sve roditelje djece sa smetnjama u razvoju da uradimo nešto, jer ne smijemo da dozvolimo da ovo ovako prođe. Prosto je nemoguće da dijete sa smetnjama bude samo u školi i na nastavi”, zaključila je Ramović.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta