Foto: KCCG

U prethodnih pola godine, u javnom zdravstvenom sektoru, najveće plate primili su direktor beranske bolnice Milorad Magdelinić, direktorica Kliničkog centra Crne Gore Ljiljana Radulović, medicinski direktor te utanove Zoran Terzić i jedan od dva ljekara specijalista Odjeljenja za biliopankreatičnu hirurgiju u KCCG, pokazuju podaci koje je dostavio Fond za zdravstveno osiguranje.


Prema tim podacima, direktor Opšte bolnice u Beranama, dr Milorad Magdelinić u julu prošle godine primio je ukupnu neto zaradu u iznosu od 4.457 eura, a u avgustu mu titulu preuzima direktorica Kliničkog centra Crne Gore dr Ljiljana Radulović sa 4,375 eura. Ljekar specijalista Odjeljenja za biliopankreatičnu hirurgiju u KCCG je u septembru zaradio 4.548 eura.

Cifre su objelodanjene nakon što je Akcija za socijalnu pravdu to zatražila od Fonda za zdravstveno osiguranje, pozivajući se Zakon o slobodnom pristupu informacijama. Ta NVO tražila je podatke za 50 najvećih neto zarada i ostalih primanja od jula do decembra 2023. godine.

Magdelinić je, prema tim dokumentima primao najveću platu i u oktobru – 4.114, od čega mu je ukupna neto zarada bila 4.014 dok je za dopunski rad i ostale naknade i dodatke dobio 100 eura.

Nešto manje od njega, 4.000 eura primio je specijalista stomatolog u KCCG.

Magdelinić je zaradu od 4.299 primio u novembru prošle godine, dok je u decembru najveću platu imao medicinski direktor KCCG Zoran Terzić – 4.000 eura.

U decembru je načelnik odjeljenja za anesteziologiju i realnimaciju u Bolničkom centru Kotor zaradio 3.955 eura.

Nešto manje novca pripalo je specijalisti hirurgu u Opštoj bolnici Bijelo Polje – 3.919 eura.

Načelnik odjeljenja za pulmologiju KCCG u julu prošle godine zaradio je 4,323 eura, dok je ljekar specijalista za ultrazvučnu dijagnostiku u toj ustanovi primio 4.231 eura.

Brojke se odnose na ukupne neto zarade uz dopunski rad i ostale naknade i dodatke.

One nijesu zanemarljive ako se sagledaju liste čekanja na koje se građani svakodnevno žale. U nastavku objavljujemo tabele kako bi javnost imala uvid u zarade ljekara u javnom zdravstvenom sektoru.

Izvor: RTCG

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta