FOTO: CNP

Direktori četiri najznačajnija pozorišta u Crnoj Gori, Crnogorskog narodnog pozorišta, Zetkog doma, Gradskog pozorišta Podgorica i Nikšićkog pozorišta, obratili su se ministarki prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesni Bratić tražeći da se početak izvođenja predstava pomjeri sa 17 na 18, ili 19 sati, zavisno od trajanja predstave, kako bi i pozorišta mogla raditi do 21 sat, kao i bašte ugostiteljskih objekata u većini gradova, prodajni objekti, samoposluge, saloni i zanatske radionice, navodi se u saopštenju spoljnog eksperta za Resor kulture Dragana Koprivice.

“Istovremeno Vas informišem da se direktor CNP-a Marko Baćović, obratio i molbom da se razmotri mogućnost usvajanja istog principa rada pozorišta u Crnoj Gori kao, npr. u Beogradu i Zagrebu, gdje u salama može prisustvovati ukupno 30 odsto gledalaca shodno kapacitetu pozorišne dvorane” – navodi Koprivica u saopštenju.

On je informisao ministarku Bratić da se Baćović obratio i molbom da se razmotri mogućnost usvajanja istog principa rada pozorišta u Crnoj Gori kao, npr. u Beogradu i Zagrebu, gdje u salama može prisustvovati ukupno 30 odsto gledalaca shodno kapacitetu pozorišne dvorane.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta