Izvor: Flickr

Foto: Flickr

Rusija ima informacije da Francuska priprema kontingent od 2.000 vojnika za slanje u Ukrajinu, izjavio je direktor Ruske spoljne obavještajne službe Sergej Nariškin.

“Rukovodstvo Francuske ne brine ni za pogibije običnih Francuza, ni za zabrinutost generala. Prema informacijama koje stižu u našu obavještajnu službu, već se priprema prvi kontingent od oko 2.000 vojnika za slanje u Ukrajinu”, rekao je Nariškin, prenosi Tass.

Prema njegovim riječima, francuska vojska se „plaši da tako velika jedinica ne može biti neprimijećeno prebačena i stacionirana u Ukrajini“.

“Dolaskom u Ukrajinu postaće legitimna i prioritetna meta za napade ruskih oružanih snaga, što znači da će doživjeti sudbinu svih Francuza koji su ikada sa mačem došli u ruski svijet“, poručio je Nariškin.

Francuski predsjednik Emanuel Makron poslije konferencije o Ukrajini u Parizu nije isključio mogućnost slanja zapadnih kopnenih trupa u Ukrajini i obećao je da će zapadne zemlje “učiniti sve što je potrebno” da spriječe pobjedu Rusije.

Nakon toga je više lidera država članica NATO reklo da ne namjeravaju da šalju vojsku u Ukrajinu, kako bi se izbjegao direktan vojni sukob sa Rusijom.

izvor: N1

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta