Upravni odbori brojnih udruženja građana Crne Gore u Švajcarskoj uputili su protestno pismo crnogorskoj Vladi u kojem ističu da s pažnjom prate dešavanja u Crnoj Gori i namjere Vlade o dodjeli državljanstva. Poručuju da će se, ako Vlada ustraje u svojim namjerama, oduprijeti na više načina.

Kako ističu, pozivaju cijelu dijasporu da privremeno prekine sve donacije, pomoć i investicije prema Crnoj Gori i bilo kakvu saradnju i kontakte s Vladom.

Osim toga, pozivaju i na bojkot svih ambasada i konzularnih predstavništava dokle god se ne povuče odluka o državljanstvu.

Kažu da će Vlada brzo shvatiti šta znače finansijska sredstva 900 miliona eura godišnje, koje dijaspora šalje svojoj rodbini, a koja se troše u Crnoj Gori i od kojih se uzima porez na dodatu vrijednost. Ističu da će braniti Crnu Goru i sva prava koja im u njoj pripadaju svim raspoloživim sredstvima.

Izvor: portal RTCG

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta