Devet krivičnih prijava zbog epidemioloških mjera

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ilustracija

Inspektori Uprave za inspekcijske poslove (UIP), utvrdili su 11 nepravilnosti i podnijeli devet krivičnih prijava zbog nepoštovanja epidemioloških mjera.

Iz UIP-a su kazali da su nakon donošenja novih mjera pojačali kontrole, naročito u vezi sa kovid potvrdama u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata, kao i u tržnim centrima, diskotekama i noćnim klubovima.

Navodi se da su prošle sedmice izvršili 1.352 inspekcijska pregleda poštovanja epidemioloških mjera.

Iz UIP-a su naveli da je turistička inspekcija, zbog nenošenja maski u ugostiteljskim objektima u Herceg Novom i Plavu, izdala prekršajni nalog od 350 EUR i podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Inspekcija je podnijela devet krivičnih prijava zbog pet slučajeva neposjedovanja dokaza iz nacionalne Covid potvrde i zbog četiri slučaja nepridržavanja propisane distance između stolova za kojima sjedi veći broj gostiju od dozvoljenog.

“Zdravstveno-sanitarna inspekcija, pored redovnih inspekcijskih pregleda u dijelu kontrole poštovanja epidemioloških mjera, donijela je i 6.217 rješenja o smještaju u samoizolaciju”, rekli su iz UIP.

Zdravstveno-sanitarna inspekcija kontrolisala je 263 osobe koje su u samoizolaciji, a nijesu utvrđene nepravilnosti.

Oni su napomenuli da u svakom objektu treba da bude imenovana osoba koja će kontrolisati nošenje maski, držanje distance, korišćenje dezinfekcionih sredstava, kao i posjedovanje dokaza iz nacionalne Covid potvrde.

“Apelujemo na građane da poštujte mjere kako bi izbjegli prekršajnu i krivičnu odgovornost, ali i da prijave nepravilnosti na naš besplatni call centar 080/555-555 ili prijave@uip.gov.me”, poručili su iz UIP.

Posljednje:

VEZANE VIJESTI:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

Dokumenta