NAJNOVIJE

Foto: ŠSCG

Partije drugog kola 76. Prvenstva Crne Gore u šahu odigrane su danas u Podgorici. Ljubitelji šaha mogli su da uživaju u spektakularnim partijama, preokretima i svemu što što drevna igra donosi.

Duel na prvom stolu između Denisa Kadrića i Veljka Draganića opravdao je epitet derbija kola. Viđena je velika borba i zanimljiva partija, u kojoj su protivnici imali obostrane šanse. Draganić je pred kontrolu vremena ispustio veliku šansu, žrtvovao kvalitet i u jednakoj poziciji dozvolio Kadriću da dođe do cijelog poena.

Nikola Đukić je crnim figurama našao dobri igru i plan, pa je savladao Predraga Nikača koji se opredijelio za rijetku varijantu sicilijanske odbrane. Luka Drašković je iskoristio prednost početnog poteza i došao do pobjede protiv iskusnog Bogdana Podlesnika.

Epiteti heroja dana pripadaju Arminu Mušović i Nemanji Vukčeviću. Mušović je uspio da savlada legendarnog velemajstora Božidara Ivanovića, te kazni njegovu grešku u cajtnotu i zadrži maksimalan učinak. Nemanja Vukčević je nadigrao Blaža Kalezica i ostvario veliku pobjedu.

U najljepšoj partiji dana, mladi Savo Vujović, inače golman kadetske rukometne reprezentacije, pokazao je zašto je smatran i za jednog od najvećih talenata našeg saha, nadigrao i efektno savladao iskusnog intermajstora Vladimira Vujoševića.

Uzbudljiva je bila partija reprezentativca Aleksandra Tomića i predsjednika Šahovskog saveza Jovana Milovića, a slavio je Milović, pa je i predsjednik ŠSCG maksimalan nakon dva kola.

Andrej Šuković je savladao Veljka Šćekića, dok je Nebojša Nikčević savladao Mila Pobora, kojo je imao dobitak u momentu kada je predao partiju. Maksimalan učinak ima i Artem Smirnov koji je nadigrao Aleksandru Žerebecovu.

U duelima Nikite Petrova i Andreja Skvorcova, Vuka Miletića i Milana Draška, te Stjepana Krstonijevića i Peka Đurovića su sklopljeni

Sjutra je na programu treće kolo, koje garantuje velika uzbuđenja i sjajne partije, a imaćemo međusobne duele šahista sa maksimalnim učinkom.

U trećem kolu izdvajaju se dueli: Kadrić – Vukčević, Đukić – Mušović, Nikčević – Drašković, Milović – Smirnov, Vujović – Šuković, Đurović – Petrov, Draško – Krstonijević, Miletić – Skvorcov…

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta