Search
Close this search box.

VCG u radnoj posjeti Nacionalnoj gardi Mejna: Usvajanje najboljih praksi u oblasti vojne taktike

Foto: MO

Delegacija Generalštaba Vojske Crne Gore, predvođena načelnikom Štaba, pukovnikom Mitrom Klikovcem, boravila je u radnoj posjeti Nacionalnoj gardi američke savezne države Mejn.

„Tom prilikom realizovani su brojni sastanci po pitanju daljeg unapređenja saradnje, kao i usaglašavanje aktivnosti vojno-vojne saradnje za naredne dvije godine.

Delegaciju Generalštaba su primili i najviši oficiri Nacionalne garde Mejna, a posebnu čast i gostoprimstvo su im ukazali komandantkinja Nacionalne garde Mejna brigadna generalica Dijana Dan i komandant 101. vazduhoplovnog puka za popunu gorivom, pukovnik Bajron Nevel“, piše u saopštenju Ministarstva odbrane. 

„Ova posjeta rezultat je kontinuiranog zalaganja VCG i NG Mejna da usaglašavamo i usvajamo najbolje prakse u oblasti vojne taktike, obuke i operativnih kapaciteta. Istovremeno, ovo je prilika da se potvrde naše zajedničke vrijednosti i predanost miru, bezbjednosti i stabilnosti“, istakao je pukovnik Klikovac.

Delegacija je obišla i pripadnike Inžinjerijske čete Bataljona za podršku Vojske Crne Gore, koji zajedno sa pripadnicima 133. inžinjerijskog bataljona Nacionalne garde Mejna realizuju aktivnosti i projekte iz oblasti inžinjerije i pomoći civilnim institucijama.

„Aktivnosti vojno-vojne saradnje sa Nacionalnom gardom Mejna se realizuju kroz Program državnog partnerstva (SPP) počevši od 2006. godine. Brojni su ciljevi i benefiti navedenog programa, poput razvijanja međusobnih odnosa i partnerstva“, navodi se. 

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije