Foto: RTCG

Advokat iz Budve, Dimitrije Dapčević, koji je juče uhapšen zbog sumnje da je povezan sa pranjem 2,6 miliona eura, sproveden je jutros u Specijalno državno tužilaštvo na saslušanje.Određeno mu je zadržavanje do 72 sata, saznaje TVCG.

“Specijalni tužilac je saslušao osumnjičenog,u prisustvu izabranih branilaca. Osumnjičeni je iznio odbranu i nije odgovarao na pitanja,a nakon saslušanja mu je određeno zadržavanje zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva”, saopštio je Portparol SDT Vukas Radonjić.

Dimitrije Dapčević je kategorično negirao svaki navod krivične prijave, saopštio nam je njegov advokat Miloš Vuksanović.

Dapčeviću se, saopšteno je juče iz Specijalnog državnog tužilaštva, po čijem nalogu je uhapšen, na teret stavlja da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela pranje novca u ukupnom iznosu od 2,6 miliona eura.

“Advokat D.D. iz Budve uhapšen je na osnovu višemjesečnog koordinisanog djelovanja tužilaštva, policije i Agencije Evropske Unije za saradnju organa za sprovođenje zakona – Europol”, rekao je juče državni tužilac Vukas Radonjić, portparol Specijalnog državnog tužilaštva.

Dapčević je javnosti poznat kao advokat bivšeg potpredsjednika DPS-a Svetozara Marovića. Zastupao je i Dragana Kneževića i Srđana Juriševića, osumnjičene članove “kavačkog klana”.

Izvor: RTCG

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta