Danka Kovinić plasirala se u finale turnira u Čarlstonu, nakon pobjede nad Tunižankom Ons Žabur, 6:3, 6:2.

Definitivno je jasno da je Kovinić već duži niz godina u samom vrhu svjetskog tenisa, i da je samo bilo pitanje momenta kada će sav njen raskošan teniski talenat napraviti iskorak i pokazati svijetu za što je stvorena. Top 10 je oduvijek bio njen cilj a mlada Novljanka je sve podredila njemu.

Meč sa Ons Žabur nije bio lak. Za one koji ne znaju ili nijesu pratili Fed kup takmičenja u Crnoj Gori u organizaciji TSCG koja su iznjedrila sada već najveće teniske zvijeze današnjice. Onse Žabur je upavo iz Ulcinja pošla i osvojila juniorski Roland Garos.

Foto: Danka Kovinić u Ulcinju Fed Cup

Isto je uradila i Jelena Ostapenko na Vimbldonu, a iz Ulcinja su se u vrh svjetskog tenisa vinule Grkinja Marija Skari koja je već tada igrajući svoj meč sa Karolinom Vožnjacki pokazala raskošan talenat, Estonka Anet Kontaveit i mnoge druge.

Foto: Maria Sakari u Ulcinju Fed Cup
Foto: Karolina Voznjacki u Ulcinju Fed Cup

Danka Kovinić je znala kako da odigra protiv Žabur kada je bilo najpotrebnije.

“Bilo je izjednačeno na startu, da bi ona napravila nekoliko grešaka. Vidjela sam šansu da napravim nešto više. Bila sam dobra na servisu, to je bilo veoma važno”, kazala je Danka za “Tennis Channel”.

Finale protiv Ruskinje Kudermetove igra se u nedjelju od 19 sati.

Senzacija Čarlstona dolazi iz Crne Gore, što je bilo posebno interesantno medijima.

“Veoma sam ponosna što predstavljam Crnu Goru, nadam se da ću biti na Olimpijskim igrama u Tokiju, kao što sam bila u Rio de Žaneiru. Zadovoljstvo je da igram, da putujem po svijetu, predstavljam i promovišem svoju zemlju”, kazala je Kovinić.

Kovinić će u slučaju da osvoji Čarlston nakon turnira biti 59. igračica na svijetu, a ukoliko bude poražena biće 65. To bi značilo da bi Danka Kovinić trebalo samo da održi svoj rang do presjeka za Olimpijske igre i našla bi se u Tokiju. Ukoliko ispuni taj najveći uslov, ostaje joj samo da odigra Fed kup turnir u Litvaniji za reprezentaciju Crne Gore kako bi stekla i posljednji uslov za nastup u Tokiju.

U intervjuu nakon plasmana u finale govorila je i o svom odnosu sa Jelenom Janković, nekada najboljom igračicom svijeta, koja joj je na početku karijere bila velika podrška…

“Prvi put smo se srele kada sam imala deset godina. Postale smo prijateljice. Bodrila me je stalno, bila je i ovdje u Čarlstonu prije šest godina, navijala je za mene. Trebalo je da igramo i dubl na ovom turniru. Kakav god savjet sam joj tražila bila je uz mene, dok sam bila juniorka dala mi je svoju opremu, jer nisam imala sponzora. Bila sam veoma ponosna na to”, ispričala je Danka.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta