Foto: FK Budućnost

Prvi put je bio na pripremama sa prvim timom Budućnosti, imao zavidnu minutažu u jakim kontrolnim utakmicama u Antaliji, a nakon povratka iz Turske iz stipendista je prešao u profesionalce…

Vezista Danilo Vukanić se dokazao sportskom sektoru i potpisao je ugovor sa podgoričkig klubom u društvu oca Milije i sportskog direktora Andrije Delibašića.

Profesionalni ugovor važi do januara 2027. godine…

“Potpisivanje ugovora sam shvatio kao nagradu i priznanje za veliki trud, rad i odricanje svih godina koje su iza mene. Daje mi šansu i podstrek za dalje napredovanje i trasiranje razvojnog puta onako kako treba – korak po korak. Drago mi je što je u meni moj klub prepoznao nekoga od koga može očekivati dosta u narednom periodu”, rekao je Vukanić.

Novi stipendista “plavih” je član talentovane „generacije 2006“, koja je prije par godina okupljena u klubu, pa je tako Vukanić u Budućnost stigao iz rodnog Kolašina.

Bio je član kadetske selekcije Crne Gore kojoj je malo nedostajalo da se plasira na Evropsko prvenstvo, a nalazi se na širem spisku omladinske reprezentacije koja će se u martu boriti za Evropsko prvenstvo.

Adaptacija na prvi tim u Antaliji mu nije teško pala, jer je bilo dosta njegovih vršnjaka među prvotimcima.

Foto: FK Budućnost

“Sa ekipom na pripremama sam prošao odlično u svakom smislu. Svi su me dobro prihvatili, druženje je bilo na visokom nivou, a najvažnije od svega je što sam dobio šansu da igram dobre utakmice i vjerujem da sam donekle iskoristio povjerenje stručnog štaba“, rekao je Vukanić, koji se osvrnuo na “skok” iz omladinaca među prvotimce…

“Postoji razlika, posebno zbog fizičke konstitucije i spremnosti, ali sam se dobro snašao i prijale su mi pohvale da sam se uspješno nosio sa protivničkim igračima iz Poljske i Češke”.

Kadeti i omladinci Budućnosti i svi mogući uspjesi, kadeti i omladinci Crne Gore i san o Evropskom prvenstvu i sada – prvi tim Budućnosti, uz igranje za omladince. Talentovani 17-godišnji vezista želi da napreduje iz dana u dan.

“Svoj razvojni put vidim sa puno optimizma i želje za radom i napredovanjem. Prostora za napredovanje uvijek ima i težim da upijem što više fudbalskog znanja i oprobam se u seniorskom fudbalu. Cilj mi je da prvo povjerenje opravdam kroz ugovor i da naravno nastavim da napredujem”.

Vukanić je prvotimac, ali će često biti neka vrsta ispomoći omladinskoj selekciji – omladinci su juče održali čas fudbala vršnjacima iz Vojvodine u prijateljskom susretu slavivši sa 3:0. Tako su na neki način osvetili podmlađene kadete, koji su poraženi od Novosađana sa 6:1.

“Utakmica protiv Vojvodine je bila na visokom nivou u svakom smislu. Tek sam sad možda osjetio koliko su mi značile pripreme sa prvim timom u Antaliji”, rekao je Vukanić, koji će sa vršnjacima iz omladinaca 9. i 10. februara učestvovati na turniru u Mostaru, 18. februara odmjeriti snage sa Crvenom zvezdom na Kampu Budućnosti, a 25. februara sparingovati sa Zemunom u Baru…

“Osjećam da sam fizički napredovao, a pripreme su mi posebno pomogle u sazrijevanju i vizijama za dalje napredovanje, kako kroz omladince, tako i kroz seniorski fudbal – naravno ukoliko dobijem priliku. To mi je velika želja, jer mislim da sam spreman za taj veliki izazov”, zaključio je Vukanić.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta