Foto: UCG
Konferencija pod nazivom Energetska tranzicija u Crnoj Gori: Dostignuća, vizija i perspektiva održive energetske budućnosti Crne Gore, u organizaciji nevladine organizacije Eko-tim, održaće se danas u hotelu Ramada.

U fokusu konferencije biće analiza i diskusija o ključnim aspektima energetske tranzicije, sa posebnim naglaskom na uticaj naknada za CO2 i implementaciju mehanizma za granično prilagođavanje ugljenika (CBAM) na energetski sektor Crne Gore.

„Pored toga, posebnu pažnju posvetićemo pravednoj tranziciji i socijalnoj dimenziji tranzicije, istražujući kako osigurati da energetska transformacija bude inkluzivna i pravična za sve građane“, navodi se u saopštenju Eko-tima.

Konferencija će okupiti stručnjake, donosioce odluka, predstavnike civilnog društva i poslovne zajednice kako bi zajedno razmotrili izazove i prilike koje donosi energetska tranzicija.

Program obuhvata panel diskusije na kojima će učestvovati vodeći domaći i međunarodni stručnjaci u ovim oblastima.

U uvodnom izlaganju obratiće se koordinatorka programa za klimu i energiju u Eko-timu, Diana Milev Čavor, državna sekretarka u Ministarstvu energetike i rudarstva, Biljana Ivanović, kao i ambasador Austrije u Crnoj Gori, Karl Muller.

Konferencija će početi u deset sati.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta