Search
Close this search box.

EP U NJEMAČKOJ

Dalić: Zaslužen poraz, Petković nije trebalo da šutira penal

Fudbalska reprezentacija Hrvatske započela je nastup na Evropskom prvenstvu ubjedljivim porazom od Španije (3:0).
Foto: AP

Na pitanje kakva je bila noć, selektor „vatrenih“ Zlatko Dalić dao je iskren odgovor.

“Naravno da nije bilo lagano poslije onako visokog i zaslušenog poraza. Moramo biti realni. Statistika je bila na našoj strani, ali to je varljivo i nije bilo realno. Poraz smo zaslužili i nije nimalo ugodno. Do sad smo imali uglavnom lijepe situacije na velikim takmičenjima, ali moramo sad da znamo da se nosimo i sa ovim situacijama“, kazao je Dalić na današnjoj konferenciji za medije.

Hrvatska će u narednom kolu igrati protiv Albanije koja je izgubila tijesno od aktuelnog šampiona Italije (2:1).

„Danas ćemo analizirati nas i Albaniju, pokušaćemo nešto drugačije u toj utakmici, a ona nam jako puno znači. U biti, moramo pobijediti i tako se moramo spremati i vršiti promjene. Ne mogu sad o detaljima još, ali definitnvo moramo promijeniti neke stvari u pristupu, koji nije bio dobar. Dvije utakmice su pred nama, sve je u našim rukama i ne smijemo potonuti i izgubiti energiju. Desilo se, loš dan i idemo dalje“, jasan je „izbornik“ Hrvatske.

Dalić je sredinom drugog poluvremena iz igre „izvukao“ Luku Modrića i Matea Kovačića pri rezultatu 3:0. Mnogi navijači komentarisali su negativno tu odluku, ali selektor je objasnio zbog čega je to uradio.

„Bili smo svjesni da ne možemo preokrenuti. Shvatili smo da se već moramo okrenuti utakmici protiv Albanije, pa sam htio da odmorim Modrića i Kovačića, kako bi bili spremni za naredni meč. To je jedini razlog“.

Hrvatska je imala svoje šanse, ali nije ih koristila, onu najbolju propustio je Bruno Petković koji je prvo izbogrio, a potom promašio penal u 80. minutu, tačnije njegov udarac odbranio je Unai Simon.

“Penale „pucaju“ Kramarić i Modrić, a oni nisu bili u igri. Petković nije trebalo da šutira, jer je pravilo da igrač koji je iznudio penal ne šutira. Ako već mi s klupe nismo uspjeli riješiti, postoji hijerarhija u ekipi i nije trebalo on da izvede penal. Nema tu uzimanja odgovornosti i to ću ja riješiti. Trebalo je da šutiraju Perišić ili Majer“, smatra Dalić.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments