Search
Close this search box.

Dajković: Siguran sam da srpske partije neće podržati „Rezoluciju o Srebrenici“

Foto: Gradski.me
Foto: Gradski.me

Inicijativa zvaničnog Sarajeva da Podgorica podrži “Rezoluciju o genocidu u Srebrenici“ ne može i ne smije biti tema o kojoj će se odlučivati na nivou Glavnog grada jer, prosto rečeno – takva pitanja nisu u našoj nadležnost, saopštio je predsjednik SLobodne Crne Gore Vladislav Dajković.

“ Dešavanja u Srebrenici, uprkos stradanju srpskog naroda u tim krajevima koja su tome prethodili, jesu za osudu i nadam se da će svi počinioci tog gnusnog zločina prije ili kasnije odgovarati. Međutim, insistiranje na kontinuiranim “Rezolucijama o genocidu u Srebrenici“ je čista politizacija koja ima za cilj dalju stigmatizaciju srpskog naroda – ma gdje živio „, kazao je Dajković.

 Kako navodi, samim tim, Inicijativa Gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić bi mogla proći u vrijeme apsolutne vlasti DPS-a u Glavnom gradu. Međutim, imajući u vidu da u današnjoj vladajućoj koaliciji participiraju i sprske političke stranke siguran sam da ta Inicijativa neće proći. 

“ Ukoliko bi bilo ko iz Glavnog grada odlučio da uđe u to antisrpsko kolo, onda bi bilo za očekivati da na dnevnom nivou usvajamo Rezolucije o genocidu u Jasenovcu, Bratuncu, Velikoj Hoči, Orahovcu, pa sve do Ruande i Zimbabvea. 

Najzad, izražavam poseban pijetet prema svim žrtvama ratnih dešavanja u Bosni i Hercegovini, ali ako neko smatra da ćemo mi kao srpska partija koja je dio aktuelne većine u Glavnom gradu mirno ćutati na inicijativu u kojoj se podržava stav da su Srbi genocidan narod – grdno se vara „, naveo je Dajković.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije

Povezani članci