NAJNOVIJE

Foto: Wikipedia

Predsjednik Narodne skupštine Srbije, Ivica Dačić rekao je danas da omogućavanje držanja dvojnog državljanstva Srbije i Crne Gore ne predstavlja opasnost, s obzirom na to da Beograd prema Podgorici nema teritorijalne ni političke pretenzije.

On je gostujući na TV Pink izjavio da se u Crnoj Gori tokom kriznih perioda narod uvijek dijelio na stranu koja podržava Srbiju i onu koja je protiv nje.

U Crnoj Gori se održavaju protesti usljed prijedloga propisa kojima će se lakše sticati crnogorsko državljanstvo, ali i oduzeti prebivalište dijelu crnogorskih iseljenika.

“Vi se sjećate da sam ja prije 13 godina vodio razgovore o tom pitanju, mi svima dajemo pravo na dvojno državljanstvo, bez potrebe za otpustom iz matičnog državljanstva. Međutim, to Crna Gora nikad nije dozvoljavala… u (njoj) su ljudima oduzimali državljanstvo ako se dokaže da imaju i srpsko. Oni su računali da (ti ljudi) neće glasati za njih”, rekao je Dačić.

On je naveo i da je bio optužen za “prebrojavanje krvnih zrnaca” kada je prethodnih godina, kao šef diplomatije Srbije, javno govorio da treba primijeniti neke mjere reciprociteta prema državljanima Crne Gore.

Dačić je ocijenio i da je suština koja trenutnim previranjima treba da se izbjegne problem “opstanka” vlasti u Podgorici.

“Naš cilj je da uspostavljamo što bolje odnose i pomognemo jedni drugima”, rekao je Dačić.

Izvor: Beta

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta