Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Izvor: Flickr

Foto: Gov.rs

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je Srbija ostavila otvorenu mogućnost da odluka o uvođenju sankcija Rusiji zbog napada na Ukrajinu bude promijenjena, ako srpska privreda i građani počnu da trpe nepopravljivu štetu.

„Pošto je odluka (Savjeta za nacionalnu bezbjednost) još na snazi, to znači da nemamo još taj slučaj“, rekao je Dačić za Kurir i dodao da je u interesu Srbije da ne uvodi sankcije Rusiji, ali da prate kako se ta odluka reflektuje na srpsku ekomoniju.

Prema njegovim riječima, osim pritisaka na Srbiju zbog neuvođenja sankcija, smanjena je i spoljnotrgovinska razmjena dvije zemlje, dok je „u nekim zapadnim zemljama koje su uvele sankcije Rusiji povećana“.

Komentarišući izjave ministra privrede Rada Baste, člana Jedinstvene Srbije koja je u koaliciji sa Dačićevom Socijalističkom partijom Srbije, da bi Srbija trebalo da uvede sankcije Rusiji, Dačić je ponovio da njegova partija i svi njihovi članovi vlade stoje iza odluke Savjeta za nacionalnu bezbjednost i državne politike.

„Sve dok je na snazi naša odluka i naša politika u vezi sa sankcijama, mi ćemo je dosljedno poštovati“, kazao je on.

Izvor: N1

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta