Da je sređena politička scena na državnom nivou, ne bi se po opštinama palile vatre

Kada bi bila sređena politička scena na državnom nivou, ne bi se po opštinama "palile vatre", kaže predstavnik pokreta "Preokret" Vuk Iković za Gradsku TV.
Foto: Gradski.me

Iković navodi da su funkcioneri opštine Ulcinj sinoć bili spremni da zapale Skupštinu i da se međusobno pobiju zbog fotelja.

„To je samo još jedan primjer da nemamo političke programe koji donose dobro građanima bez što se tiče izgovorenih riječi“, ocjenjuje Iković i dodaje da građane zanima isključivo rezultat.

Foto: Gradski.me

Sa njim je saglasna i potpredsjednica DEMOS-a Ksenija Milović koja kaže da se situacija sa državnog nivoa preslikava na lokalne nivoe.

„Nažalost, dobijamo ljude koji nijesu kompetentni za funkcije koje obavljaju. Javna je tajna da prilikom sklapanja koalicija svaka partija daje imena za pozicije i ne bira ljude iz struke. Postavljaju se v.d. funkcioneri, zna se tačno šema kada se obavi konkurs kako ta osoba i da ostane. Tu je niz ucjena“, ocjenjuje Milović.

Komentarišući jučerašnju sjednicu SO Ulcinj, Milović ističe da politička kultura u Crnoj Gori nije na dovoljno visokom nivou.

„Sigurna sam da izboru novog rukovodstva ne prija da su u takvoj atmosferi odabrani. To je taj budvanski scenario, svjedoci smo da su građani Budve bili osuđeni na više izbornih ciklusa za relativno kratak vremenski period. Vrlo je vjerovatno da će tako biti i u Ulcinju“, navodi Milović za Gradsku TV.

Foto: Gradski.me

Iković ocjenjuje da je Podgorica sve bliže vanrednim lokalnim izborima.

„Vrijeme nam odlazi na prepremu i razradu partijskih aktivnosti, a ne institucije koja je plaćena da radi za bolje uslove života građana, veće plate, bolji zdravstveni i obrazovni sistem. Mi smo jako nebezbjedni i to potvrđuje činjenica da se iz godine u godinu povećava broj ljudi koji godišnje napušta državu“, dodaje Iković.

Cijelu emisiju možete pogledati na linku u nastavku:

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments