Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U okviru Podgoričkog kulturnog ljeta, 21. juna u 20 časova i 30 minuta, u Ulici II crnogorskog bataljona u Zagoriču (plato ispred zgrade Zetagradnje), biće izvedena interaktivna zabavno-edukativna predstava za djecu “Crvenkapa i vuk u zemlji čuda”.

Predstavu čine igre bez granica u kojima učestvuju dobro poznati likovi iz bajke o Crvenkapi, odnosno Crvenkapa i Vuk.

Crvenkapi i Vuku dosadilo je da budu uvijek zajedno u istoj bajci i da ih svi znaju kao naivnu djevojčicu i zlog i opasnog vuka. Zato su pisali udruženju za autorska prava pisaca da dobiju malo slobode, da izađu iz dobro poznate priče i da učestvuju u novim bajkama. Da bi ispunili svoj cilj, moraju da učestvuju u igrama bez granica. Potrebno je da pokažu svoje talente, vještine i znanja i dobiju šansu da budu dio nove bajke.

Igre bez granica u kojima učestvuju, podrazumijevaju muzičke, plesne i pjevačke zadatke; kviz znanja, igre spretnosti i kreativnosti. Za održavanje igara potrebna im je pomoć đece (publike), tako da će djeca koja budu prisustvovala programu istovremeno biti i učesnici.

Cilj je da se djeca edukuju, zabave, ali i ohrabre na putu da slobodno istražuju i otkrivaju svoje mogućnosti. Takođe, cilj je i da se roditeljima sugerišu modeli igara za kreativno vrijeme s djecom, a posebno da se ohrabre da kao odrasli izbjegavaju rutine, ograničenja, predrasude, te da se ponovo zaigraju i osjete kao djeca.

Ideja i koncept: Branka Femić Šćekić; Igraju: Marija Đurić, Pavle Bogojević; Konsultantkinje za ples i pokret: Julija Milačić Petrović Njegoš i Jelena Simić; Autor songa: Dejan Đonović; Scenografkinja: Smiljka Šeparović.

Ulaz na predstavu je slobodan.

PRATITE NAS

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta