NAJNOVIJE

Nevladina organizacija NVO Crnogorski obraz, obratila se otvorenim pismom ambasadorima u Crnoj Gori za pomoć. Iz te NVO poručuju da su građani nezadovoljni Prijedlogom izmjene Zakona o državljanstvu zbog čega će narednih dana blokirati putne pravce. Od ambasadora traže da se uključe u rješavanje ovog problema.

“Pozivamo Vas, da dođete i porazgovarate sa Crnogorcima koji su na braniku svoje države i da od njih direktno čujete šta misle o potezima koje vuče Vlada. Očekujemo Vaše konkretne poteze i posjete crnogorskim građanima koji će biti svakodnevno na blokadama putnih pravaca u Crnoj Gori”, kaže se u saoštenju.

U NVO Crnogorski obraz smatraju da Vlada na čelu sa Zdravkom Krivokapićem želi da uništi crnogorski narod.

“Građani Crne Gore to neće dozvoliti, zato svoj bunt i ne zadovoljstvo iskazuju blokadom važnih putnih pravaca. Izmjene Zakona o državljanstvu kojim žele da u državljanstvo Crne Gore uvedu 62.000 građana susjednih država, automatski brišu crnogorske državljane koji su pošli u zemlje EU i SAD da rade”, podjsećaju i ističu da takva praksa i odnos prema svojim građanima nije zabilježena nigdje u svijetu.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta