Search
Close this search box.

Crnogorske odbojkašica protiv Farskih Ostrva otvaraju CEV Srebrnu ligu: Favoriti smo i probaćemo to da opravdamo na terenu

Foto: OSCG

Nakon dvonedjeljnih priprema, naše seniorke u petak utakmicom protiv selekcije Farskih Ostrva otvaraju CEV Srebrnu ligu 2024. Meč je na programu od 18 časova u dvorani “Verde” u Podgorici uz direktan prenos na RTCG2.

Izabranicama selektora Milorada Krunića, Farska Ostrva su dobro poznat protivnik, protiv kojeg je naš tim slavio dva puta maksimalnim rezultatom prošle godine – selektor Krunić se nada da će tako biti i ovoga puta.

“Što se tiče naše forme, zadovoljan sam kako su protekle pripreme. Jedina mala stvar je da imamo neizvjestan nastup jedne odbojkašice, a o tome ćemo znati nešto više nakon ljekarskih pregleda. Nemamo puno informacija o Farskim Ostrvima – po prijavljenim listama na CEV-u tu su samo tri djevojke iz prošlogodišnje faze koje su igrala sa nama. Ne znamo puno o njima, ali po onome što smo pokazali prošle godine preuzimamo ulogu favorita i potrudićemo se da je opravdamo na terenu“, rekao je selektor Krunić.

Vjeruje u svoj tim i iskusna korektorka Danijela Džaković, preuzima ulogu favorita i nada se pozitivnom ishodu u petak i u drugom meču u nedjelju.

„Očekivanja su velika, smatram da imamo ulogu favoritu, s obzirom na rezultat od prošle godine kad smo pokazali da smo kvalitetnija reprezentacija. Vidjeli smo neka nova imena kod Farskih Ostrva, a i Gruzija dolazi u jačem sastavu. Sigurna sam da će se sve djevojke boriti i da ćemo dati svoj maksimum. Sigurna sam i da će publika uživati u ove dvije utakmice“, kazala je Džaković.

Nakon utakmice u petak, tim Crne Gore će odmoriti u subotu, kada se sastaju Gruzija i Farska Ostrva od 18h, a dan kasnije u nedjelju u istom terminu naše odbojkašice će zaključiti prvi turnir protiv Gruzije.

Nakon prvog turnira, 24. maja seniorke putuju za Portugal gdje ih očekuju utakmice protiv domaćina i selekcije Islanda 25. i 26. maja.

Treći turnir prvobitno je bio planiran od 31. maja do 2. juna u Bosni i Hercegovini, međutim nakon što je selekcija domaćina otkazala učešće u CEV Srebrnoj ligi, sve utakmice sa njom računaće se službenim rezultatom u korist protivnika.

Četvrtog vikenda naše odbojkašice biće slobodne, kao i Portugal, Mađarska, Letonija, Gruzija, Island i Luksemburg.

Dvije najbolje reprezentacije nakon četiri odigrana turnira igraće dvomeč finala, 13, odnosno 16. juna.

Raspored utakmica 1. turnira 

SC “Verde”, Podgorica


Petak, 17. maj

Farska Ostrva – CRNA GORA (18h, RTCG 2)

Subota, 18. maj

Gruzija – Farska Ostrva (18h)

Nedjelja, 19. maj

CRNA GORA – Gruzija (18h, RTCG 2)

Raspored utakmica 2. turnira

PORTUGAL

Petak, 24. maj

Island – Portugal (22h)

Subota, 25. maj

CRNA GORA – Island (22h)

Nedjelja, 26. maj

Portugal – CRNA GORA (22h)

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije

Povezani članci