Foto: FIBA

Žrijeb grupa na takmičenjima za mlađe selekcije obavljen je u njemačkom Freisingu. 

Ovo ljeto biće vrlo izazovno za Crnu Goru, jer ćemo na šampionatima Evrope imati čak šest selekcija.

Kada je u pitanju mlada muška reprezenzacija, naša selekcija igraće na šampionatu u poljskoj Gdinji od 13. do 21.jula u grupi D gdje su još Litvanija, Island i Slovenija. U grupi A su Grčka, Francuska, Poljska i Srbija, grupu B čine Njemačka, Izrael, Češka i Italija, dok su C grupi Turska, Španija, Sjeverna Makedonija i Belgija. 

Naši juniori igraće u B diviziji, a šampionat se igra u Skoplju od 26. jula do 4.avgusta. Crna Gora je u grupi sa Rumunijom, Slovačkom, Bugarskom i Holandijom. Grupu B čine Estonija, Švajcarska, Poljska, Mađarska, Island i Kosovo. U grupi C su BiH, Irska, Češka, Ukrajina, Sjeverna Makedonija i Kipar, a grupu D čine Austrija, Norveška, V. Britanija, Gruzija i Portugal. 

I kadeti igraju B diviziju. Šampionat za igrače do 16 godina održava se takođe u Skoplju, od 8. do 17.avgusta, a naša selekcija igraće u grupi B gdje su još Holandija, Island, Češka, Luksemburg i Kipar. Grupu A čine BiH, Portugal, Mađarska, Švajcarska i Belgija. U grupi C su Rumunija, Slovačka, V. Britanija, Irska, Danska, Norveška, a u D grupi su Estonija, Ukrajina, Švedska, Austrija i Sjeverna Makedonija.

Kada su u pitanju ženske selekcije, prvi put ćemo imati sve kategorije prijavljene na šampionatima. Mlada reprezentacija igraće A diviziju, ponovo u Litvaniji (Viljnus) i to od 6. do 14.jula, a Crna Gora je u B grupi sa Portugalom, Španijom i Švedskom. Grupu A čine Letonija, Francuska, Slovenija i Litvanija, grupu C Poljska, Italija, Turska i Finska, dok su D grupi Mađarska, Srbija, Njemačka i Izrael.

Prvi put imaćemo žensku selekciju do 18 godina, koja će igrati B diviziju, a šampionat se igra u Rumuniji (Ploješti) od 2. do 11.avgusta. Crna Gora je u grupi D gdje su još BiH, Rumunija, Švedska i Ukrajina. Grupu A čine Grčka, Bugarska, Irska, S. Makedonija i Norveška, u B grupi su Litvanija, Danska, Holandija i V. Britanija, a u C grupi Češka, Island, Slovačka i Austrija. 

Naša kadetska reprezantacija prošle godine je u Podgorici izborila A diviziju, pa će selekcija do 16 godina igrati u Miškolcu (od 16. do 24.avgusta) šampionat Evrope, a Crna Gora biće u grupi D gdje su još Belgija, Finska i Slovenija. U grupi A su Švedska, Italija, Hrvatska i Njemačka, u B grupi su Izrael, Francuska, Mađarska i Grčka, a u C Srbija, Španija, Letonija i Poljska.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta