Čovjek uhapšen nakon što su ga zamijenili sa šefom sicilijanske mafije

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

foto:twitter

Pedesetčetvorogodišnji Mark L. iz Liverpula, uhapšen je u Holandiji nakon što su ga zamijenili sa šefom sicilijanske mafije Mateom Mesina Denar (59), zvani Diabolik, prenosi BBC.

Muškarac i njegov sin jeli su u restoranu kada je naoružana policija upala, noseći evropski nalog za hapšenje koji su izdale italijanske vlasti. Kako prenosi BBC, policija ga je u srijedu u Hagu odvezla u stanicu sa povezom preko očiju, misleći da je uhvatila opasnog italijanskog kriminalca.

“Zamislite da u jednom trenutku jedete, a sledećeg sedite u holandskom zatvoru sa maksimalnom zaštitom. Bilo je to kao loš film, prava mora.”, rekao je njegov advokat Leon van Klef.

Portparolka javnog tužilaštva rekla je da je Mark L. dokazao da je engleski državljanin, a ne osoba koju traže italijanske vlasti. Naredba za njegovo hitno puštanje na slobodu izdata je iste večeri.

Denaro se tražio zbog bombardovanja 1993. u kojem je poginulo deset ljudi, a 93 je povređeno. Zloglasni italijanski mafijaš jednom se hvalio da može da napuni groblje svojim žrtvama.

Javnosti je poznat i kao Diabolik – taj nadimak je uzeo po neuhvatljivom lopovu stripova – a mnogi ga smatraju nasljednikom dva mafijaška kuma koji su trenutno u zatvoru. Denaro je u bjekstvu od 1993.

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta