Gradski portal

Poslanici DPS-a i SD-a od Tužilačkog savjeta traže više akata o postupanju Novovića

Foto: DPS

Predsjednik i članovi Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Skupštine Crne Gore Nikola Zirojević, Ivan Vuković, Andrija Nikolić i Nikola Rakočević tražili su danas od Tužilačkog savjeta da im dostave obavještenje Agencije za sprečavanje korupcije koje je upućeno Tužilačkom savjetu o navodnom nezakonitom oduzimanju predmeta specijalnim tužiocima, odlukom glavnog specijalnog tužioca.

Oni su od Tužilačkog savjeta zatražili i odluke glavnog specijalnog tužioca o izuzimanju specijalnih tužilaca iz predmeta rada Specijalnog državnog tužilaštva u periodu od 18. marta 2022. do 17. aprila 2024. godine.

Članovi Odbora zatražili su pomenute akte nakon što je javnost upoznata sa izjavom direktorice Agencije za sprečavanje korupcije Jelene Perović da je utvrdila da je glavni specijalni tuzilac Vladimir Novović, kako je kazala, „od izabranih specijalnih tužilaca nezakonito oduzimao predmete koji su u tom trenutku bili političko-društveni vladajućoj većini, i dodjeljivao ih tužiocima koje je sam tražio da se upute u Specijalno tužilaštvo“, kao i da je o svemu tome obavijestila Tužilački savjet.

„Namjera je da se utvrde činjenice u vezi sa navodima direktorice Agencije za sprečavanje korupcije Jelena Perović, da je žrtva progona od strane pravosudnih institucija samo iz razloga što je agencija na čijem je čelu u svom radu imala određene postupke o radu Specijalnog državnog tužilaštva, odnosno zato što je utvrdila da je glavni specijalnu tužilac nezakonito postupao u određenim slučajevima“, saopšteno je iz DPS-a.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije