Savez građana CIVIS podržao je prijedlog premijera Zdravka Krivokapića da Skupština razriješi ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, jer je, kako su kazali, taj potez u skladu sa civilizacijskim tekovinama i postulatima modernog demokratskog društva.

Oni su ocijenili da je Krivokapić tim potezom nedvosmisleno pokazao da poštuje temeljne principe na kojima je formirana Vlada, odnosno stavove sadržane u Sporazumu koji su potpisali lideri tri vladajuće koalicije.

U CIVIS-u smatraju da je Leposavić relativizujući zločin u Srebrnici ugrozio međunarodnu poziciju Crne Gore i njenu unutrašnju stabilnost.

“Stoga bi strankama vladajuće većine sada prioritetan zadatak morao biti da se izdignu iznad trenutnih politikantskih interesa i svojim stavovima doprinesu stabilnosti Vlade”, naveli su iz CIVIS-a.

Prema njihovim riječima, to je jedini način da ne zloupotrijebe povjerenje većine građana Crne Gore koje im je ukazano 30. avgusta i da dokažu da sporazum vladajućih koalicija nije mrtvo slovo na papiru.

“Uz ove naše eksplicitne stavove po pitanju aktuelne političke krize poručujemo i da nećemo dopustiti da se umanji eventualna krivica u bilo kom saučesnistvu crnogorskih politickih elita u ratnim zločinima”, navodi se u saopštenju.

Iz CIVIS-a su poručili da će uraditi sve što je u njihovoj moći, s obzirom na to da ratni zločini i učešće u njima ne zastarijevaju, da svaki potencijalni saučesnik, a samim tim i krivac, bude adekvatno procesuiran i sankcionisan.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta