NAJNOVIJE

foto:Mediabiro

Otvaranjem Narodne kuhinje 70 Budvana u stanju socijalne potrebe svakodnevno ima obezbijeđen obrok. Ovaj projekat je primjer saradnje u okvirima lokalne zajednice, i osim humanitarnog ima i edukativni karakter. U spremanje obroka uključeni i đaci Srednje mješovite škole (SMŠ) “Danilo Kiš”, koji nakon pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, imaju priliku da pohađaju praktičnu nastavu.” , istakao je predsjednik Opština Budva Marko Carević koji je danas uručio zahvalnice donatorima Narodne kuhinje Budva.

Ovaj projekat, kako su istakli predstavnici Opštine za Mediabiro, pomogli su Crveni krst i Centar za socijalni rad.

Na apel predsjednika Opštine, da subvencijama u vidu hrane pomognu ovaj projekat, privrednici su se odazvali u velikom broju.

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević kazao je da je podijeljeno 3.000 obroka tokom februara i marta.

“Ulazimo u period krize, pitanje je kako će se on završiti. Cijenu, po pravilu, plaćaju najsiromašniji i oni sa društvene margine. Naš cilj je da u Budvi ispoštujemo princip da niko više ne bude gladan, i da svako dobije pravo na besplatan obrok. Svima nam je najveća nagrada osmijeh na licu naših sugrađana kojima je pomoć najpotrebnija”, poručio je Carević.

Za Narodnu kuhinju uložena su sredstva u opremanje kompletne kuhinje, što je, kako navodi Carević, za Budvu minorno ulaganje „u ono što vidimo kao osnovno ljudsko pravo koje svakome mora biti zagarantovano”.

“Uvijeren sam da dolazi vrijeme kada će solidarnost biti naša najveća vrlina, posebno solidarnost od strane odgovorih kompanija i uspješnih preduzeća, ali prije svih naravno lokalne i državne uprave”, kazao je Carević.

On se zahvalio Udruženju ugostitelja Budva, Udruženju žena Budva, Mega Prometu Budva, Kladionici Meridijan, Miholjskom Zboru, Perli Budva, Daklej Budva, Nika Mlekari Nikšić, Montenegrokopu, Slaviji Budva, Maji Ulićevic, Smešku Adnanu Ikoviću, Slobodanki Kenteri, Željku Srdanoviću, što su projekat Narodne kuhinje učinili mogućim, uz želju da i dalje saraduju na zajedničkim društveno odgovornim poduhvatima.

Projekat je realizovan u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture i sporta na čelu sa ministarkom Vesnom Bratić.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta