Cikotić: Vlast ne poštuje mjere koje sama propisuje

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Nakon skandaloznih izjava predsjednika Vlade Crne Gore Krivokapića, o snazi vjere u borbi protiv virusa Covid-19, a nakon brojnih kršenja zdravstvenih mjera, ipak smo se nadali da će osjetiti makar malo odgovornosti prema građanima čiji je premijer, kazala je portparolka SDP-a, Amina Cikotić.

„Nijesmo vjerovali da možemo doći u situaciju da dobijemo premijera koji vjeruje da se snagom vjere mogu i brda pomjerati, koji će donositi mjere pa ih svakodnevno i sam kršiti, koji govori o značaju vakcinacije a da se ni sam nije vakcinisao, a onda dođe i izvinjava se. Nego se sad više i ne izvinjava, nego bezočno, bez trunke odgovornosti prema građanima, ide s jednog vjerskog događaja na drugi i na oči cijele javnosti krši sve propisane mjere, kako jednom premijeru i priliči, zar ne?“, navodi Cikotić.

Da apsurd bude još veći, dodaje ona, isti taj premijer je na čelu Savjeta za borbu protiv korona virusa, nakon što je, napominjemo, s tog mjesta smijenio aktuelnu ministarku zdravlja Jelenu Borovinić Bojović. Cikotić napominje da nakon tadašnjeg poniženja Ministarstva zdravlja i ministarke, danas svjedočimo ponovnom ponižavanju i to, kako kaže, ne samo Ministarstva već i IJZ.

„Oni koji su vlast ne poštuju mjere koje sami propisuju, nego su mjere tu samo kad treba da ih poštuje običan narod. Naime, juče su premijer i članovi Vlade bezočno kršili epidemiološke mjere koje su prethodno oni donijeli“, kazala je Cikotić. 

Ona podsjeća da je nakon jednog takvog skandala, reakcija jednog od ministara: „trebalo je tokom cijelog događaja da nosim masku“ i „javni funkcioneri moraju dati sve od sebe da budu primjer u društvu“.

„Stoga je sad već jasno da se premijer i njegovi apostoli neće lako buditi iz svog teokratskog sna, i brinemo se da su možda zapali u komu, dodatnim pogoršanjem njihovog političkog zdravlja usljed snažnog uticaja SPC“, zaključila je Cikotić.

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta