Search
Close this search box.

CGO: Koga je i čime Raonić zadužio da poslije svega ostane na funkciji generalnog direktora RTCG?


Foto: CGO

Presudama sudova, kao i mišljenjem Agencije za sprječavanje korupcije potvrđeno je da je generalni direktor RTCG-a Boris Raonić nezakonito na toj poziciji, kazali su iz Centra za građansko obrazovanje (CGO).

Iz te NVO su nabrojali sva događanja vezana za RTCG u prethodne dvije sedmice.

Osnovni sud u Podgorici poništio je odluku RTCG o imenovanju Borisa Raonića za generalnog direktora RTCG. Ovo je druga presuda Osnovnog suda, povodom drugog nezakonitog imenovanja Raonića. Ponovo je naloženo Savjetu da izvrši izbor među kandidatima koji su se prijavili na inicijalni konkurs, ali što ne uključuje Raonića, saopšteno je iz Centra za građansko obrazovanje – rekli su iz CGO-a.

Dodali su da je potpredsjednica Savjeta Marijana Camović Veličković zatražila sazivanje hitne sjednice Savjeta povodom ove odluke Osnovnog suda, ali je predsjednik Savjeta Veselin Drljević ponovo, kako kažu, zloupotrijebio svoja ovlašćenja i odbio to uz prijedlog da se održi sastanak zatvorenog tipa.

Naglašavaju da je član Savjeta RTCG Predrag Miranović podnio ostavku godinu prije isteka mandata uz obrazloženje da će intezivirati svoj rad na UCG i CANU. Ta ostavka stiže pred sastanak zatvorenog tipa povodom presude Osnovnog suda zbog nezakonitog imenovanja Raonića u kojem je kao član Savjeta RTCG i sam tada učestvovao – podsjećaju iz CGO-a.

Asocijacija Spektra je, kako navode, objavila rješenje Agencije za elektronske medije, kojim se utvđuje da je RTCG tokom emitovanja informativnih emisija “Dnevnik 2” i “Argumenti” višestruko prekršila Zakon o medijima i Odobrenje za emitovanje, time što nije obezijedila profesionalno i odgovorno informisanje.

Skupština Crne Gore je uprkos apelu 17 NVO da to ne čini, prije usvajanja novog seta medijskih zakona koji se očekuje u narednih mjesec dana, okončala izbor dva člana Savjeta RTCG po aktuelnom zakonu, a među njima i Naoda Zorića, koji je već dva puta učestvovao u nezakonitom izboru Raonića – ističu u CGO.

Navode da je Generalni sekretar Demokratske Crne Gore, Boris Bogdanović, otvorio, iako ograničeno, pitanje sistematizacije u RTCG i kapacitiranosti kadrova, što je prvi put da se neko iz vladajuće većine od izbora Raonića zapita kako su stvari uređene u RTCG.

Uslijedio je odgovor prozvanog Raonićevog pomoćnika, Mitra Rakčevića, na zapanjujuće niskom nivou za nekog ko pokriva tu poziciju – dodaju iz CGO.

Iz te NVO pitaju koga je i čime Raonić zadužio da poslije svega ostaje na istoj funkciji?

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije

Povezani članci