Search
Close this search box.

CGO: 20 godina neuspjeha institucija da riješe ubistvo Duška Jovanovića

20 godina od ubistva Duška Jovanovića, direktora i glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista „Dan“, predstavlja i 20 godina nesposobnosti institucija da u cjelosti rasvijetle ovaj zločin i procesuiraju nalagodavce i sve izvršioce. To je i jedno od mjerila njihovog neuspjeha u uspostavljanju funkcionalne vladavine prava i zaštite slobode izražavanja u Crnoj Gori, sapšteno je iz CGO.

Iz te NVO podsjećaju da su brojni donosioci odluka obećavali razriješenje ovog slučaja, u prilikama kad su cijenili da im to može biti korisno, ali da suštinskog pomaka nije bilo. Osim praznih obećanja, bez obzira na sve različitosti, donosiocima odluka je zajednički i neprijateljski odnos prema medijskim poslenicima koji im nisu u kategoriji podobnih, čime nastavljaju održavati neposticajnu klimu za razvoj profesionalnog novinarstva.

“CGO još jednom apeluje na nadležne javne funkcionere i političare da prestanu sa instrumentalizacijom ovog slučaja za partikularne interese i da pređu sa riječi na djela”, zaključuju u saopštenju.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments