Četiri nagrade na festivalu Kestenburg za predstavu FDU Cetinje

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsappFakultet dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore i studenti studijskog programa Gluma, u klasi redovnog profesora Branimira Popovića, nagrađeni su sa četiri priznanja na festivalu “Kestenburg” koji se održava u Banja Luci.

Nagrađeni studenti su Una Lučić, za najbolju žensku ulogu, Kristijan Blečić za najbolju mušku ulogu, dok je za predstavu “U plamenu strasti”, Fakultet dramskih umjetnosti dobitnik nagrade “Zlatni kesten” za najbolju predstavu u cjelini, i nagrade “Glas Srpske” za najbolju predstavu po ocjeni medija.

Žiri u sastavu: predsjednica, Svetlana Bojković i članovi Maja Dodik, Branislav Nedić, Bojan Ćetković i Aleksandra Ćosić, većinom glasova, odlučili su da nagradu “Zlatni kesten” dodijele ansamblu Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje za predstavu u “Plamenu strasti”.

Glumac Andrija Milošević, alumnista FDU Cetinje, koji je dodijelio nagrade, kazao je da je „Kestenburg“ fantastičan, pozitivan i energičan festival, koji mora takav biti jer je riječ o studentima.

Dodao je da ovakvi festivali vraćaju nadu i studente tamo gdje oni i pripadaju – na vrh.

“Studenti treba da budu na vrhu, a mi treba da im pomažemo. Oni su ti koji su nove nade. Oduševljen sam i jedva čekam da upoznam nove klase, jer mi koji držimo pozorišta i radimo predstave moramo da se upoznajemo s mladim ljudima i da vidimo ko nam za šta treba. Sjajno je da na ovaj način vidimo mlade glumce, da se družimo sa njima i da ih uključimo u projekte što je još jedan aspekt koji je dobar na ovom festivalu”, istakao je Milošević.

Igrajući na ovom festivalu studenti su imali prilike da razmijene iskustva sa kolegama iz regiona i dobiju priznanje koje će im biti podstrek za dalji rad.

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta